Ομαδικά Θεραπευτικά Προγράμματα

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να χτίσετε ένα λαμπρότερο μέλλον για την οικογένεια & το παιδί σας!

Ομαδικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων

Οι συνεδρίες ομαδικής θεραπείας παρέχουν έναν υποστηρικτικό και εκπαιδευτικό χώρο, όπου οι γονείς μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν κοινές ανησυχίες, να αποκτήσουν γνώσεις, εργαλεία και στρατηγικές για την υποστήριξη των ιδίων και των παιδιών τους. 

Με την καθοδήγηση θεραπευτών εξειδικευμένων στη Συμβουλευτική και εκπαίδευση γονέων, οι ομάδες μας στο κέντρο Σκέψις και Λόγος προσφέρουν μια ευκαιρία στους γονείς να συνδεθούν με άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανησυχίες και ζητήματα.  

Μέσα από ομαδικές συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών, όπως τα όρια/η υγιής επικοινωνία, η συναισθηματική ευεξία και η καλλιέργεια υγιών σχέσεων. Συγχρόνως, μέσω του διαλόγου με άλλους γονείς, προσφέρεται συναισθηματική ανακούφιση και υποστήριξη, διεύρυνση των γνώσεων και ενίσχυση των γονεϊκών δεξιοτήτων. 

Είτε το παιδί σας έχει κάποια Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, κάποια διαγνωσμένη ψυχική ή συναισθηματική διαταραχή, είτε απλώς αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τις απαιτήσεις του γονεϊκού σας ρόλου, οι συνεδρίες ομαδικής θεραπείας έχουν σχεδιαστεί για να σας εξοπλίσουν με δεξιότητες και πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να παρέχετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στο παιδί σας. Ελάτε, λοιπόν, μαζί μας σε αυτό το ταξίδι!  

Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων

Οι θεραπευτικές ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων αποσκοπούν στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων των παιδιών και εφήβων και στην προώθηση της διαμόρφωσης ουσιαστικών σχέσεων.  

Κατανοούμε ότι οι ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για τη διάδραση στα διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα και την οικοδόμηση θετικών αλληλεπιδράσεων με άλλους. Η ομαδική θεραπεία κοινωνικών δεξιοτήτων λαμβάνει χώρα σε ένα υποστηρικτικό και κατάλληλα οριοθετημένο περιβάλλον, όπου τα άτομα -μέσω του παιχνιδιού και της έκθεσης σε πραγματικές συνθήκες δράσης- μπορούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους ικανότητες, συνδεόμενα με συνομηλίκους που μοιράζονται παρόμοιους στόχους. 

Οι θεραπευτές μας στο κέντρο Σκέψις και Λόγος, στην περιοχή του Ζωγράφου, μέσω της εφαρμογής οργανωμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων, επιδιώκουν: 

  • την προώθηση της αποτελεσματικής επικοινωνίας των παιδιών 
  • την ενεργητική ακρόαση, την ενίσχυση της διεκδικητικότητας και της ενσυναίσθησης 
  • και τη διαμόρφωση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.  

Εάν το παιδί σας αντιμετωπίζει ντροπαλότητα, συστολή, επιθετικότητα ή δυσκολία και φόβο να εκτεθεί σε κοινωνικές καταστάσεις ή να κάνει φίλους, τότε η συμμετοχή του σε ένα ομαδικό θεραπευτικό πρόγραμμα μπορεί να συμβάλει θετικά.  

Μέσω ενός συνδυασμού παρεμβάσεων, όπως τα παιχνίδια ρόλων/οι συνεργατικές ασκήσεις/οι ομαδικές συζητήσεις και το θεραπευτικό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτοπεποίθηση και επίγνωση των δυνατοτήτων τους, εκτίθενται σε κοινωνικές καταστάσεις και ξεπερνούν κοινωνικά εμπόδια, αναπτύσσοντας σταδιακά στρατηγικές για επιτυχημένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.  

Στόχος μας στο Σκέψις και Λόγος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε άτομα όλων των ηλικιών να ευδοκιμήσουν στο περιβάλλον ζωής και δράσης τους, να ενισχύσουμε τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης και να βελτιώσουμε την ποιότητα της αυτοεικόνας τους και… της ζωής τους!  

Ομαδικά θεραπευτικά προγράμματα για γονείς & παιδιά

με την καθοδήγηση εξειδικευμένων θεραπευτών!